Winter Zomer

Frankrijk

Vive la France! Frankrijk in de zomer

Leef tijdens de zomer als een Fransman en geniet van het Franse buitenleven inclusief bourgondisch genieten. ’s Ochtends een vers stokbrood halen bij de supermarché en gezellig in de tuin ontbijten. Natuurlijk lunchen we buiten de deur en ’s avonds verwennen we de smaakpapillen met een Franse kaas en een goede wijn in het avondzonnetje. Spreekt dit je aan, sluit je dan aan bij de joie de vivre.   

Mooiste gebieden in Frankrijk

Je kent het wel, de dagen worden langer, de temperaturen stijgen en de zomer komt steeds dichterbij. Op naar Frankrijk, of beter gezegd, naar de bergen in Frankrijk. De hoogste berg van Europa ligt in Frankrijk. De Mont Blanc is met ruim 4.800 het dak van de Alpen. Maar ook de Pyreneeën op de grens met Spanje maken deel uit van de Franse natuur en dan is er nog het Centraal Massief. Gletsjers, besneeuwde bergtoppen, bloemenweides en koeienbellen. Frankrijk roept!

Vorige
Volgende

Boek hier je ticket naar bergen plezier in Frankrijk!

Wat is er te doen in Frankrijk?

Bezoek de Mont Blanc

Het uitzicht op de Mont Blanc is het hele jaar geweldig. Dit kan trouwens zonder al te veel inspanning. Hoe? Neem in Chamonix de kabelbaan naar de Aiguille du Midi. Vanaf daar heb je het beste uitzicht op de Mont Blanc. Wil je nog hoger? Via een voetbrug kun je een lift nemen naar het uitwijkplatform op 3.842 meter hoogte.

Wandeltips

Je kunt fantastisch wandelen in de Franse bergen. Let wel op de zwaarte en duur van de tocht. Ga bijvoorbeeld naar Morzine, daarvandaan kun je naar de landgrens met Zwitserland lopen. Je parkeert je auto bij Lac des Mines d’Or en loopt in een halfuurtje naar Chalets de Fréterolles (1.380m). Hier kun je lunchen met uitzicht op sappige bergweiden waar grazende koeien en geiten wel raad mee weten. Vervolgens is het nog 1,5 uur naar de Col de Coux. In de zomer smelt de sneeuw en ontstaan er prachtige waterpartijen. Om deze schitterende bergmeren te bereiken moet je je wandelschoenen aantrekken. Ga eens naar het meer Lac Blanc of lac du Lauvitel in het Parc National des Ecrins. Oh ja, met een beetje geluk zie je ook nog bergmarmotten! Ga wandelen langs het Franse pad in het groene hart van Frankrijk

Fietsen en Mountainbiken

De beroemdste wielerwedstrijd ter wereld, de Tour de France, kent een aantal legendarische beklimmingen. D Alpe d’Huez en de Mont Ventoux zijn daar 2 van. De Mont Ventoux in de Vaucluse behoort met 1.912 meter hoogte zeker niet bij de hoogste toppen van de Franse Alpen, maar toch is het een magische berg. De 21 bochten van de ‘Nederlandse’ berg worden in de zomer massaal beklommen. Het zijn vooral Nederlanders die zich wagen aan de 14 kilometer lange beklimming naar het bekende skidorp. In Morzine draait de skilift volop in de zomermaanden. De ‘Europese hoofdstad’ voor het downhill mountainbiken beschikt over maar liefst 600 kilometer gemarkeerde paden.

Kindvriendelijk

Feesten

Wellness

Actief

Lekker eten

Vorige
Volgende

Ontvang 10% KORTING op je eerste bestelling!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer een actie. 
Ontvang nu 10% korting op je eerste bestelling in onze shop.

Pisteshop

Het bieden van bergen plezier: dát is onze drive. Daarom kun je op pistes.com niet alleen makkelijk en snel je vakantie in de bergen boeken, maar vind je hier ook alle informatie en spullen die je nodig hebt voor ultiem vakantieplezier. Van voorpret tot zonnebril, van accommodatie tot de meest gewaagde afdaling: je vindt het op pistes.com

 12,50

Vorige
Volgende

Deel je eigen verhaal en foto’s!

Deel je onvergetelijke momenten en foto’s met pistes.com. De meest toffe verhalen en foto’s plaatsen we op de site én belonen we met een verrassing.

Vertel hier je verhaal3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw