Winter Zomer

Paragliden

Zo vrij als een vogel in de lucht, ga Paragliden!

Voor de echte waaghalzen – zonder hoogtevrees – is paragliden echt een aanrader. Dit kan in de winter, maar wordt vooral in de zomer gedaan in verschillende bergachtige gebieden. Zo ‘glide’ je ook in de zomer over je favoriete piste!

Wat is paragliden

Bij het paragliden, ook wel schermvliegen genoemd, is het de bedoeling om met een parapente zo lang mogelijk in de lucht te blijven. Het woord parapente (de ‘vleugel’ van nylondoek waaronder je vliegt) is afgeleid van het woord parachute. Maar waar de parachute ervoor zorgt dat de val afgeremd wordt, gaat het er bij paragliding juist om zo lang mogelijk in de lucht te blijven; te vliegen dus. De beste tijd om te paragliden wordt bepaald door het weer, en dus de thermiek.  Een vlucht duurt minimaal enkele minuten en kan met een goede thermiek wel een uur duren. En het uitzicht… fan-tas-tisch!

Waar kan ik paragliden

Eigenlijk overal waar er voldoende hoogteverschil en genoeg thermiek is, vooral in de bergen dus. Tegenwoordig is het ook mogelijk om met een lier omhoog getrokken te worden, maar bij Pistes.com beperken we ons tot het starten vanaf een berg of heuvel. In alle Alpenlanden kun je terecht, maar natuurlijk ook in Canada en Amerika. In Scandinavië zijn de mogelijkheden beperkt, alhoewel IJsland wel mogelijkheden voor paragliden biedt en je een fenomenaal uitzicht over het vulkanisch gebied geeft.

In Frankrijk is paragliden in Annecy een absolute aanrader. Je zweeft boven het meer van Annecy en dat is adembenemend. In Zwitserland is Interlaken de ‘paraglide-hotspot’. Met of zonder instructeur geniet je van de Alpentoppen. Het Gardameer in Italië vanuit de lucht bekijken? Doen! In Oostenrijk kun je terecht bij de Markbachjoch en Niederau. Ook in Tirol, bijvoorbeeld Wildschönau zijn in de zomer vaak diverse paraglide-schermen te zien. Dit zijn maar enkele opties. Wil je paragliden? Je kunt in de buurt meestal gemakkelijk een adres hiervoor vinden.

Wat is een duo- of tandemvlucht

Bij een duo- of tandemvlucht ga je samen met een ervaren piloot de lucht in. Bij de start loop je een paar stappen mee en dan vlieg je mee. Een tandemvlucht is dus voor bijna iedereen haalbaar.

Vanaf welke leeftijd mag ik paragliden

Een duo- of tandemvlucht mag je in principe doen wanneer je daar klaar voor bent. Voor de een zal dat 5 jaar zijn, voor een ander wellicht 8 of 10. Wil je in Nederland je brevet halen, dat kan vanaf 14 jaar.  

Wat heb ik nodig voor het paragliden

Eigenlijk heb je een scherm nodig dat past bij jouw vliegkwaliteiten (TIP: vraag je instructeur welk scherm bij jou past) en een goed zittend harnas.  De pasvorm van het harnas (dat is het ‘zitje’ onder het scherm) is heel belangrijk. Je mag niet heen en weer schuivenenr let ook op de bescherming van je rug. Dan een goedgekeurde helm, een zonnebril en schoenen met goed profiel. Maar tenzij je zelf een paraglider bent hoef je dit vaak niet zelf te regelen, maar krijg je je uitrusting via het bedrijf waar je gaat paragliden.

Deel je eigen verhaal en foto’s!

Deel je onvergetelijke momenten en foto’s met pistes.com. De meest toffe verhalen en foto’s plaatsen we op de site.

Onze top 3 gebieden

Waar ga jij paragliden? Boek je zomervakantie!

Pisteshop

Het bieden van bergen plezier: dát is onze drive. Daarom kun je op pistes.com niet alleen makkelijk en snel je vakantie in de bergen boeken, maar vind je hier ook alle informatie en spullen die je nodig hebt voor ultiem vakantieplezier. Van voorpret tot zonnebril, van accommodatie tot de meest gewaagde afdaling: je vindt het op pistes.com

Vorige
Volgende

Ontvang 10% KORTING op je eerste bestelling!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer een actie.
Ontvang nu 10% korting op je eerste bestelling in onze shop.

Bekijk ook eens deze zomersporten

Ook in de zomer bieden de bergen je volop vakantieplezier. Van lekker relaxed wandelen tot uitbundig moutainbiken, van avontuurlijk parasailen tot genieten van diverse evenementen.

Deel je eigen verhaal en foto’s!

Deel je onvergetelijke momenten en foto’s met pistes.com. De meest toffe verhalen en foto’s plaatsen we op de site én belonen we met een verrassing.

Vertel hier je verhaal3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw