Winter Zomer

Raften

Raften: een wildwater avontuur


Wat is raften?

Wanneer je gaat raften ga je met een opblaasbaar rubberen vlot of boot (een raft) een rivier af. Raften is een leuke en spannende ervaring omdat het vaak over een snelstromende rivier met obstakels en/of stroomversnellingen gaat. Dit is dan ook het grote verschil met bijvoorbeeld kanovaren en kajakken. Je gaat met een groepje (meestal tussen de 4 en 12 personen) in een raft, waarbij je met behulp van je peddel en de instructeur de raft in de juiste richting probeert te sturen. De intense beleving zorgt voor een adrenalinekick bij de deelnemers. Krijg je er geen genoeg van? Doe dan eens mee met een wedstrijd. Let dan wel op de moeilijkheidsgraad.

Waar kan ik raften?

In alle Alpenlanden zijn er mogelijkheden om te raften. Hotspots zijn de Durance en de Tarn in Frankrijk. Maar ook in Noorwegen kun je raften, bijvoorbeeld op de Sjoa. Een speciale vermelding is er voor de Verenigde Staten: het ultieme raft avontuur beleef je namelijk op de Colorado river, daar kun je door de Grand Canyon raften. Een avontuur dat je nooit weer vergeet. Raften duurt meestal een paar uur, zodat een dergelijke activiteit vooral als dagexcursie wordt aangeboden. Soms is het mogelijk om deel te nemen aan een meerdaagse rafting trip. Een geweldig avontuur waarbij je vaak onder de sterrenhemel of in een tent aan de oever van de rivier overnacht.

Vanaf welke leeftijd kan ik raften?

Het verschilt per aanbieder maar over het algemeen mag je vanaf 8 jaar met een zwemdiploma meedoen. Op een rustig traject kan het vanaf 5 jaar terwijl een gevaarlijker route pas vanaf 12 jaar is toegestaan. Laat je hierover dus van tevoren informeren om teleurstellingen te voorkomen.

Wat kost raften?

Dit is afhankelijk van de duur van de trip, maar minimaal € 22,50. Het kan al snel oplopen naar € 50,- per persoon voor een dagexcursie.

Wat heb ik nodig om te raften?

Wil je zelf een uitrusting aanschaffen, denk dan aan de volgende zaken: een wetsuit en een waterdichte jas. Speciale schoenen zodat de voeten warm blijven. Een goede helm in verband met de rotspartijen en… ga je all the way, dan heb je nog een raft en peddels nodig.

Deel je eigen verhaal en foto’s!

Deel je onvergetelijke momenten en foto’s met pistes.com. De meest toffe verhalen en foto’s plaatsen we op de site.

Onze top 3 gebieden

Waar ga jij raften? Boek je zomervakantie!

Pisteshop

Het bieden van bergen plezier: dát is onze drive. Daarom kun je op pistes.com niet alleen makkelijk en snel je vakantie in de bergen boeken, maar vind je hier ook alle informatie en spullen die je nodig hebt voor ultiem vakantieplezier. Van voorpret tot zonnebril, van accommodatie tot de meest gewaagde afdaling: je vindt het op pistes.com

Vorige
Volgende

Ontvang 10% KORTING op je eerste bestelling!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer een actie.
Ontvang nu 10% korting op je eerste bestelling in onze shop.

Bekijk ook eens deze zomersporten

Ook in de zomer bieden de bergen je volop vakantieplezier. Van lekker relaxed wandelen tot uitbundig moutainbiken, van avontuurlijk parasailen tot genieten van diverse evenementen.

Deel je eigen verhaal en foto’s!

Deel je onvergetelijke momenten en foto’s met pistes.com. De meest toffe verhalen en foto’s plaatsen we op de site én belonen we met een verrassing.

Vertel hier je verhaal3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw