Winter Zomer

Snowboarden

Snowboarden alsof je leven ervan afhangt

Waar de een het liefste op de latten staat, kan de ander niet zonder z’n board. Snowboarden is tegenwoordig dan ook bijna net zo populair is als skiën, maar de moeilijkheidsgraad ligt wel iets hoger omdat je je benen niet los kunt bewegen. Toch kun je bijna net zo hard de berg af, en het is dan ook een coole sport waar je veel plezier aan kunt beleven!

Wat is snowboarden?

Bij het snowboarden is het de bedoeling dat je met je board de piste af gaat. Je staat met twee schoenen vast op het board, dus dat is wel even wennen! Neem eerst een paar lessen voor je zelfstandig de piste op gaat.

Waar kan ik snowboarden?

In alle wintersportplaatsen kan tegenwoordig gesnowboard worden. Gewoon tussen de andere wintersporters. Wel is het voor snowboarders vaak lastig om met een sleeplift naar boven te gaan. Kies dus bij voorkeur een gebied met gondels of stoeltjesliften. Je ziet daarnaast in steeds meer skigebieden funparks. Dit zijn speciaal geprepareerde pistes voor (snowboardende) freestylers.

Verschillende disciplines

Snowboarden komt voort uit het (golf)surfen. Toen surfers met een plank aan hun voeten de bergen afgingen is de kiem gelegd voor het snowboarden. Inmiddels zijn we weer een paar stappen verder en onderscheiden we freeride, freestyle en alpineboarden. Freeride snowboarden is eigenlijk buiten de piste boarden, dus off-piste door de poedersneeuw. Bij het onderdeel freestyle staan de stunts, de tricks en de sprongen centraal, vaak in een half-pipe. Alpineboarden is hetzelfde als alpineskien maar dan op een board. Met hoge snelheid door de bochten slalom je zo naar beneden.

Snowkiting en airboarding

Voor diegenen onder ons die steeds op zoek zijn naar nieuwe kicks en meer adrenaline, ga de uitdaging met jezelf aan en probeer snowkiting of airboarding. Net als bij het kitesurfen gebruik je bij snowkiting een vlieger, maar in plaats van water heb je een besneeuwde vlakte nodig. Met de ondersteuning van de wind vlieg je over de sneeuw of het ijs. Airboarding doe je ook met een board, maar daar houdt elke vergelijking met snowboarden wel op. De plank bij het airboarden is gevuld met (uiteraard) lucht. Je zoeft de berg af op een opgeblazen plank met daaronder kunststof strippen. Je ligt op je buik en de snelheid is waanzinnig. Met behulp van twee handvaten leg je een lang parcours af. Airboarding voelt als liggen op een met lucht gevuld matras met twee handvaten die een helling af vliegt. Het spreekt vanzelf dat je niet zomaar overal kan gaan snowkiten of airboarden. Lang niet elk skigebied laat deze sporten toe. In Europa zijn nu een aantal speciale pistes geopend die hiervoor ingericht zijn.

Vanaf welke leeftijd kun je beginnen met snowboarden?

Snowboarden leren kan vanaf 7 of 8 jaar. Jongere kinderen zijn vaak motorisch nog niet voldoende ontwikkeld.

Wat heb ik nodig om te kunnen snowboarden

Om te kunnen snowboarden heb je een aantal zaken nodig, allereerst natuurlijk een snowboard. Voor beginners raden we een wat korter board aan dat wat minder stug is. Verder heb je bindingen nodig en daarnaast snowboardschoenen. Denk ook aan een goede helm en bril.

Snowboard events

In het Zillertal worden maar liefst 4 snowboard events georganiseerd onder de naam Zillertal Valley Ralley. De eerste is in het Hochzillertal-Kaltenbach en vindt plaats in het weekend van 18 en 19 december 2021. De tweede is in het Zillertal Arena op 15 en 16 januari 2022. Vervolgens gaat de tour naar Penken Park Mayrhofen (26 en 27 februari) en de laatste is op 23 en 24 april in het Betterpark in Hintertux. Het zijn wedstrijden voor amateurs en talentvolle jongeren die onder professionele begeleiding trainen en wedstrijden boarden.

Deel je eigen verhaal en foto’s!

Deel je onvergetelijke momenten en foto’s met pistes.com. De meest toffe verhalen en foto’s plaatsen we op de site.

Onze top 3 gebieden

Waar ga jij snowboarden? Boek je wintersport!

Pisteshop

Het bieden van bergen plezier: dát is onze drive. Daarom kun je op pistes.com niet alleen makkelijk en snel je vakantie in de bergen boeken, maar vind je hier ook alle informatie en spullen die je nodig hebt voor ultiem vakantieplezier. Van voorpret tot zonnebril, van accommodatie tot de meest gewaagde afdaling: je vindt het op pistes.com

Vorige
Volgende

Ontvang 10% KORTING op je eerste bestelling!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer een actie.
Ontvang nu 10% korting op je eerste bestelling in onze shop.

Bekijk ook eens deze wintersporten

In de winter bieden de bergen je volop vakantieplezier. Van lekker relaxed wandelen tot uitbundig skiën, van avontuurlijk snowboarden tot genieten van diverse evenementen.

Skiën

Schaatsen

IJsklimmen

Deel je eigen verhaal en foto’s!

Deel je onvergetelijke momenten en foto’s met pistes.com. De meest toffe verhalen en foto’s plaatsen we op de site én belonen we met een verrassing.

Vertel hier je verhaal3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw