Winter Zomer

Langlaufen

Langlaufen is puur genieten

 

Wat is langlaufen?

Langlaufen (of skilopen in officieel Nederlands) is een sport waarbij je je voortbeweegt door een geprepareerd spoor in de sneeuw op speciale, smalle ski’s. Het is een geweldige sneeuwsport waarbij je bijna je hele lichaam gebruikt. Daarnaast is het eenvoudig te leren en is het materiaal een stuk goedkoper dan bij skiën.

Waar kan ik langlaufen?

Langlaufen kan in principe in elk land waar sneeuw ligt. Zelfs in Nederland kun je langlaufen als er voldoende sneeuw is gevallen. Een glooiend landschap is al voldoende om te glijden door een prachtig sneeuwlandschap.

Top 5 langlaufbestemmingen

 1. De nummer 1 bestemming voor Langlaufers is Achenkirch/Pertisau in Oostenrijk. Je kunt hier fantastisch langlaufen rondom de Achensee, het grootste meer van Tirol.
 2. Nummer 2 ligt ook in Oostenrijk, vanuit Sillian-Thurntaler (Hochputsertal) kun je op de smalle latten de oversteek naar Italië maken. Hoe cool is dat?
 3. Valgardena in Italië is nummer 3 op de lijst. Het schitterende gebied staat bij langlaufers bekend om de (relatief) grote hoogteverschillen.
 4. Het mondaine skioord St Moritz is ook een mooie bestemming voor Langlaufers, met name door de sneeuwzekerheid. Ook op bevroren meren kan hier naar hartenlust worden gelanglauft. Daarom verdient dit oord zeker de 4e plaats.
 5. Op de 5e plaats vinden we de Unterberg in Beieren, Duitsland. Wil je dichterbij huis dan kun je kiezen voor Winterberg

Waarom is langlaufen gezond?

Langlaufen is een perfecte training voor je hele lichaam. Je gebruikt bijna al je spiergroepen terwijl je gewrichten nauwelijks worden belast. Er zijn vrijwel geen ernstige ongelukken of vervelende blessures. Als je valt blijft het vaak bij een kneuzing.

Voordelen van langlaufen op een rijtje:

 • Vrijwel geen wachttijden
 • Rust en stilte
 • Fantastische duurtraining
 • Meestal in een geweldige omgeving
 • Lekker buiten bezig zijn
 • Vrijwel geen blessures
 • Lichtgewicht uitrusting
 • Soms zelfs mogelijk met je hond

Vanaf welke leeftijd kun je langlaufen?

Al vanaf een jaar of 4, 5 kunnen kinderen leren langlaufen. Gewoon meenemen naar de loipes en je zult zien dat ze het zo oppikken. Het grootste voordeel van langlaufen dat je het tot op hoge leeftijd kunt blijven doen.

Wat heb je nodig om te langlaufen?

Voor het langlaufen heb je alleen een paar langlaufski’s nodig met bij behorende schoenen, stokken.

Deel je eigen verhaal en foto’s!

Deel je onvergetelijke momenten en foto’s met pistes.com. De meest toffe verhalen en foto’s plaatsen we op de site.

Onze top 3 gebieden

Het grootste aanbod in wintersportartikelen!

Pisteshop

Het bieden van bergen plezier: dát is onze drive. Daarom kun je op pistes.com niet alleen makkelijk en snel je vakantie in de bergen boeken, maar vind je hier ook alle informatie en spullen die je nodig hebt voor ultiem vakantieplezier. Van voorpret tot zonnebril, van accommodatie tot de meest gewaagde afdaling: je vindt het op pistes.com

Vorige
Volgende

Ontvang 10% KORTING op je eerste bestelling!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer een actie.
Ontvang nu 10% korting op je eerste bestelling in onze shop.

Bekijk ook eens deze wintersporten

In de winter bieden de bergen je volop vakantieplezier. Van lekker relaxed wandelen tot uitbundig skiën, van avontuurlijk snowboarden tot genieten van diverse evenementen.

Waar ga jij langlaufen? Boek je wintersport!

Deel je eigen verhaal en foto’s!

Deel je onvergetelijke momenten en foto’s met pistes.com. De meest toffe verhalen en foto’s plaatsen we op de site én belonen we met een verrassing.

Vertel hier je verhaal3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw