Winter Zomer

Skipistes in tijden van Corona

Wij hopen allemaal vanuit de bodem van ons hart, dat er binnenkort weer een tijd komt wanneer je bij het woord Corona alleen denkt aan dat mexicaans biertje met een schijfje citroen in de hals van het flesje gestopt. En aan niets anders.

Voorlopig is het nog niet zover, maar voor de fervente liefhebbers van skipistes en skivakanties gloort er toch hoop aan de horizon. Oke, het is misschien verstandig om je vooralsnog te beperken tot landen van welke je zeker weet dat het goed zit. Als dat soort positieve geluiden ook gepaard gaat met grote sneeuwzekerheid, zoals in Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland het geval is, wat let je dan om voorzichtig actie te ondernemen om je skivakantie te boeken.

De grenzen zijn open, in elke land gelden veiligheidsmaatregelen, die per land verschillen. Zo variëren de aan te houden afstanden van elkaar van 1 tot 2 meter. De skiliften vallen in sommige landen wettelijk onder openbaar vervoer, wat betekent dat er een mondkapje verplicht is. Met een integraal helm op is een mondkapje wel een compleet nieuwe ervaring, maar hey, we gaan er toch voor om nieuwe ervaringen te verzamelen? De wetten en regels worden in alle landen continu aangepast dus het valt nog moeilijk te zeggen wat het in de wintermaanden gaat worden.

Leuk feitje: In Ischgl in Oostenrijk heeft men de tot nu toe hoogst gemeten percentage van antilichamen tegen het nieuwe coronavirus aangetroffen, bij maar liefst 42% van de lokale bevolking.

Nog een leuk feitje:
Oostenrijkers gaan door met kissebissen welke piste in Oostenrijk de steilste is. De discussie ligt nogal gevoelig en iedereen beweert de meest steile afdaling voor echte durfals aan te bieden.
De nieuwe mededinger naar de titel “De steilste piste in Oostenrijk” is Kaunertal en ben je van plan om deze wintersportplaats te bezoeken, vergeet vooral niet de Black Ibex te bezoeken, de nieuwste steilste piste van Oostenrijk met een lengte van 3 kilometer en in totaal een gemiddelde hellingshoek van 41,3 graden en 87,85% waarmee hij garant staat voor een heftige ski ervaring.

Deel je eigen verhaal en foto’s!

Deel je onvergetelijke momenten en foto’s met pistes.com. De meest toffe verhalen en foto’s plaatsen we op de site én belonen we met een verrassing.

Onze top 3 gebieden

1. Oostenrijk

2. Italië

3. Canada

Boek je wintersport!

Pisteshop

Het bieden van bergen plezier: dát is onze drive. Daarom kun je op pistes.com niet alleen makkelijk en snel je vakantie in de bergen boeken, maar vind je hier ook alle informatie en spullen die je nodig hebt voor ultiem vakantieplezier. Van voorpret tot zonnebril, van accommodatie tot de meest gewaagde afdaling: je vindt het op pistes.com

Vorige
Volgende

Ontvang 10% KORTING op je eerste bestelling!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer een actie.
Ontvang nu 10% korting op je eerste bestelling in onze shop.

Bekijk eens deze wintersporten

Ook in de zomer bieden de bergen je volop vakantieplezier. Van lekker relaxed wandelen tot uitbundig moutainbiken, van avontuurlijk parasailen tot genieten van diverse evenementen.

Deel je eigen verhaal en foto’s!

Deel je onvergetelijke momenten en foto’s met pistes.com. De meest toffe verhalen en foto’s plaatsen we op de site én belonen we met een verrassing.

Vertel hier je verhaal3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw